<< Antes Fotoblogg -

31 jan

Idag var jag och Ville till Forsbacka för att fota.. Sen åkte vi till Steeltown för att spela biljard, och fota lite mer såklart :)


Ville tog en bild på mig med min kamera + Canon 50mm/1.8.
Jag ser inte ut att frysa någonting...Högbo och Göransson Arena

Idag åkte jag och Ville till Högbo för att fota lite, mest HDR. Men bilderna blev inte som vi tänkt + att det var grymt kallt och blåste..
Så då åkte vi till Göransson Arena och tog några bilder därinne istället. Jag fick låna fisheye också :)

29 jan

Blivit lite dåligt med nytagna utomhusbilder den senaste tiden. Varit så grått och tråkigt väder..
Men idag var det lite sol så jag och Ville åkte ut. Men när vi kom till fotostället så snöade det som fan, satt och väntade i bilen ett tag sen åkte vi hem... Blev inte så många bilder alltså.

När jag var påväg att hämta Ville så såg jag att en lastbil hade kört av vägen vid Sandvik så jag stannade och hann ta några bilder innan en securitasvakt kommer och säger att det är fotoförbud inne på området. Så jag är nog ensam om de här bilderna ;)
Resecentrum, kan inte bestämma mig vilken jag gillar mest så lägger ut båda :PGick ut en liten stund själv och tog några bilder också..

Vatten...

Tråkigt väder ute med massa snö ute, och jag som var fotosugen..
Så jag fotade några vattenbilder i köket istället :)
Trixade till det med några frukter också.

Studio

Idag har jag fotat i studion med Per igen :)
Han hade några bra idéer som vi testade och jag blev riktigt nöjd med flera bilder.
Klicka för att se i högre upplösning

Kungsberget

Idag åkte jag och Putte upp till Kungsberget för att fota. Jobbigt att gå uppför berget när det ändå inte var någon tävling.. Så fotade lite vid den nya airbagen istället. Blev inte så många bilder eftersom vi inte var där så länge. Man blev ju lite sugen att ställa sig på brädan igen..Kamerafoto

Det är inte bara jag som har ett fotointresse i familjen. Även min pappa har fotat mycket förut. Han ville att jag skulle ta bilder på alla kameror han har använt genom åren.

Agfa - box B2. 1937


Palaroid Automatic 340 Land Camera. ~ 1970


Practica MTL 5. ~ 1970


Goko UF. 1988


Canon 500. 1995


Även jag passade på att fota mina kameror som jag har :)

Samsung L70. 2007


Canon 1000D. 2009

Fängelsemuseet

I morse när jag vaknade hade jag fått sms från Per Broberg som jag fotade med igår, han frågade om jag ville hänga med till Gävle och fota inne på Fängelsemuseet. Jag hade tandläkartid mitt på dagen (inga hål!) så vi åkte efter det. Egentligen fick man bara fota därinne för eget bruk, alltså inte publicera bilderna på Internet men vi fixade det med att prata med chefen och hon sa att vi var tvugna att sätta en stämpel på bilderna. Så var det ordnat! :)Studiofoto

Jag har velat prova på att fota i en riktig studio så jag har frågat flera fotografer i närheten om jag skulle kunna få komma och lära mig lite mer om det. Men ingen har velat ta emot mig. Så förra veckan såg jag en annons i tidningen om Per Broberg och Brobergfoto.se. Jag mailade honom och frågade, idag fick jag komma till hans studio :)
Vi började med lite teori eftersom jag aldrig har fotograferat i en studio förut, han förklarade lite om blixtarna och annan ljussättning. Sen fick jag börja fota.
Alla bilder är tagna med Canon EF 50mm/1.8.
Den här bilden är tagen i början när vi ställde in ljuset.
Eftersom vi inte hade någon modell fick Per ställa upp bara för att jag skulle få träna :)

Och sist men inte minst visade han lite redigeringsknep i Photoshop.
Det var några roliga timmar och jag lärde mig en hel del!

Råttfoto är inte det lättaste!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen så idag tänkte jag åka ut och fota. Så jag åkte och åkte och försökte hitta något ställe. Men jag kom inte på något så jag kom slutligen till Gävle där jag hälsade på mamma och syrran istället. Syrran köpte råttor för några dagar sen så det blev några bilder på såna :P Inte helt lätt att få bra bilder eftersom den sprang runt hela tiden!

Bilden nedan har syrran tagit när jag försöker hålla i den.

Sen på hemvägen stannade jag och tog en bild på värmeverket i Sandviken

13 jan

Har testat lite att fota i ministudion idag också och det blev lite bättre resultat än igår, enligt mig.

Bilden nedan är redigerad av Ville


Gick ut och frös ikväll för att det var en fin stjärnhimmel som jag fotade. Gick ut på några åkrar här i närheten där det är kolsvart för att inte störas av gatljusen.
Det är en panoramabild.
Den där orange/vita pricken till vänster i nästan mitten skulle jag tro att det är Mars.


Gävle

Blev en sväng till Valbo Köpcentrum, Kjell och Company idag för att köpa en ministudio sen bar det iväg till Gävle för att fota lite :)
Gick först runt i Boulongerskogen men där fanns det inte så mycket roligt att fota. Då gick jag in i Heliga Trefaldighetskyrkan för att ta några HDR-bilder. Prästen kollade väldigt mycket när jag satte upp stativet mitt i gången så jag kände mig tvungen att fråga om jag ens fick ta bilder därinne, och det gick bra :)
Sedan åkte jag upp till skidbacken i Hemlingby.

Jag sa ju att jag hade köpt en ministudio också. Testade den lite nu ikväll och jag blev inte alls nöjd med bilderna därför blir det bara en bild. Men nu vet jag lite mer hur jag ska få bort skuggorna så det blir nog nya försök imorgon :)

Forsbacka 11 jan

Idag åkte jag en sväng till Forsbacka bruk för att fota lite i det fina vädret.


Solnedgång Storsjön

9 jan

Idag gick jag ut på en långpromenad i området där jag bor (ca 1½ timme!) på förmiddagen. -19 visade termometern så jag tog på mig grymt mycket kläder. Mer än vad jag behövde. Såg lite ut som en Michelingubbe när jag hade fått på mig allt. Var lite kyligt i början men sen blev det väldigt varmt och svettigt när jag hade gått en stund :P
Några bilder blev det iallafall.

Klicka för högre upplösning!Högbo

Nu när det har varit väldigt kallt i några dagar har jag inte varit ut och fotat något men idag hade temperaturen halverats så då åkte jag till Högbo. Fanns inte så mycket roligt att fota där idag så det blev mest bilder på änder som simmade och tvättade sig i det kalla vattnet. 

RSS 2.0