<< Antes Fotoblogg -

Eldklotet Företagsgala, Ljusdal

Igår kväll (30 mars) åkte jag och Per upp till Ljusdal för att fota en företagsgala, Eldklotet som nominerar årets företagare i Gävleborg. Det var en lång bit att åka men det var rätt roligt att fota. Skulle ta mingelbilder och bilder på de som blev nominerade..
Om några veckor är det "finalen" då man utser vinnaren av de nominerade och då hoppas jag att jag kan vara med och fota också :)
Massa god mat bjöds det på :)
De nominerade från Ljusdal

Big Air, Kungsberget

Idag var det Big Air-tävling i Kungsberget så jag och Putte åkte dit för att fota. Grymt tråkigt och grått väder så bilderna blev ju inte dom bästa man tagit..

27 mars..

Var ute idag med Ville och fotade lite..
¨
Beställde ett polarisationsfilter för ett tag sen tillsammans med Ville och idag när han hälsade på så fick jag det..
Tog en testbild för att visa hur filtret tar bort reflektioner bland annat.
Har bara skruvat lite på filtret :)
Ska bli kul att testa det ute när det är bättre väder

Järnvägsmuséet

Jag var sugen att fota något idag men visste inte vad så fick jag en konstig idé att åka till Järnvägsmuséet i Gävle. Smsade Per och han ville hänga med :)
Vi fick gratis inträde bara för att vi sa att vi skulle fota, så borde man säga överallt :P
Per köpte ett nytt objektiv igår, stort och tungt var det (1,6 kg) ett Canon EF 28-300mm f/3,5-5,6L IS USM. Och såhär såg det ut på hans kamera..

Foto..

Var ut idag med Putte och fotade lite, blev en långpromenad i all slask.. Hittade några fina linjer från en bro bara :P
För ett tag sen beställde jag förstoringar av bilder som jag tagit, köpte några ramar och gjorde tavlor av dem. Satte upp dem idag och såhär blev det.
Bilderna är 40x60 cm och ramarna är från IKEA :)
Åkte ut med Putte igen nu ikväll och skulle fota bilar med långa slutartider. Han hade aldrig gjort det förut så jag följde med som lärare ungefär :)

....

Nu var det längesen jag uppdaterade här.. Har inte fotat så mycket senaste veckan så det har inte varit värt att göra inlägg för bara någon bild då och då tycker jag.
Idag var jag iallafall till Fotobaren i Sandviken och testade macroobjektiv (Canon 60mm 2.8 USM, testbild nedan.) och sen åkte jag till Valbo Köpcentrum och var in i 3-4 butiker till och kände på olika macroobjektiv :P
Man blir ju lite sugen när man kommer såhär nära!
Köpte ett par skor i Valbo också
Sen nu ikväll åkte jag ut för att fota solnedgången, fast solen försvann bakom alla moln..

Sandviken - Bollnäs

Var till Göransson Arena igårkväll och kollade på bandy med Niklas, fotade också såklart :)
Orkar inte skriva vad som hände i matchen så bilderna får förklara det istället..
Bollnäs vann iallafall med 2-1, via straff på övertid. Alltså blir det Hammarby - Bollnäs i SM-finalen..

Högbo

Åkte till Högbo idag med Putte för att ta lite bilder. Skulle vilja ha ett annat ställe att fota på snart. Har varit i Högbo 54 gånger MINST och fotat känns det som :P

RipCurl Seafun Open, Kungsberget

Idag åkte jag till Kungsberget för att fota snowboardtävlingen RipCurl Seafun Open. Vädret kan man ju inte klaga på, soligt och skönt (nästan hela tiden). Och många härliga trick från åkarna. Riktigt härlig dag helt enkelt!! Blev nöjd med många av bilderna också! :)

Många bilder men hoppas ni orkar kolla igenom...
Ibland går det inte som man tänkt sig..
Mycket publik var det också

Långpromenad

Idag gick jag ut med Putte på en långpromenad, ungefär två timmar blev det idag också! :)
Gick neråt sjön och runt där. Jag ville fota fåglar men såg ju typ ingen fågel så det blev bara två bilder :P

Gävle

Idag var jag till Gävle för att jag skulle köpa några saker. Passade på att ta med kameran och ta lite bilder också. Gick runt över två timmar i det sköna vårvädret.

Fototur 8 mars

Var ut på en ganska lång fotosväng idag med Putte. Som förövrigt har köpt en systemkamera, Nikon D3000. Blir lite roligare att fota nu, då vi båda nu använder systemkameror :)
Vi åkte till Högbo och gick runt där en bra stund innan vi åkte till Hedåsen för att fota solnedgången, men det kom massa moln så blev inte riktigt de bilder jag hoppats på..
Puttes kamera

Borlänge

I helgen har jag varit i Borlänge och hälsat på Ville och Karl. Gick ut på en långpromenad på lördagen för att fota. Fanns inte så mycket roligt där i området så vi fotade på typ allt vi såg.
Bilder på kamera/kamerasaker funkar alltid att fota om det inte finns något annat :)

Bönan

Åkte till Bönan utanför Gävle idag med Per för att fota lite. Fanns inte så mycket att ta bild på där på vintern så vi åkte därifrån ganska fort. Åkte istället till en plats som heter Kvarnströmmen för att fota lite vatten. En bra bit att gå genom skogen och all snö...
Vet inte vilken bild jag gillar mest därför lägger jag upp både en i färg och svartvitt :P

RSS 2.0